Villa Styrbordsgatan 18 5 rum

Utgångspris: 14 500 000 kr

Ungefär 50 m till havet

Ljuset flödar in genom fönstren som går från golv till tak. Utsikten över havet är sagolik- du skådar Vinga Fyr som glittrar långt bort över havet, blickar du åt söder så ser du båthamnen och vyn mot Saltholmen och norr ut längre bort i soldiset skymtar kranarna i Göteborgs hamn med seglarklubben GKSS i förgrunden. Vyerna är oslagbara.

Den stora villan belägen på Vässingsö i Långedrag med en totalarea om 425 kvm och idag med 5 rum som inte sätter några gränser för din egen fantasi att bygga om som du önskar. Villan är belägen högt med enastående utsikt över havet i tre väderstreck från uteplats, balkonger och trädgården. Inte långt från fastigheten rullar vågorna mot strandkanten.

Det höga läget skapar en egen värld. Njut av utsikten året runt med fartyg och båtliv och även den fantastiska solnedgången. Stämningen är svårslagen. Ljudet av segelfantasterna och glada badande barn rullar ut över havet.

Villans tidlösa arkitektur är lika mäktig som anpassad till den unika platsen. Fasaden mot havet breder ut sina enorma glaspartier i villans fulla bredd. Interiörens stora ytor tycks fortsätta genom dem och vidare ut mot trädgårdens skyddande platå. Arkitekt Owe V. Swärd har fångat kvaliteten som präglar huset med den unika planlösningen anpassad efter tomt och det fantastiska utsiktsläget. Unikt i sitt slag.

Sol, himmel och havsutsikt

Hela bostaden präglas av himmel, utsikt och solljus som strålar in genom glaspartierna i norr-, söder- och västerläge. Redan när du tar steget in i den välkomnande entréhallen möts du av den spännande arkitekturen präglat av ljus och rymd. Här har inget lämnats åt slumpen. Allt är genomtänkt för att tillvarata huset unika läge. Tack vare den centralt placerade vinterträdgårdens inglasning skapas rena siktlinjer rak genom huset. Där kan man uppleva arkitektens tanke om att få ljusstrålarna att flöda in i hela villan från alla väderstreck. Från alla rum kan du ta dig ut till vinterträdgården via ett flertal öppningsbara Hajompartier. Här finns ett vackert vitt mosaikgolv, en fin fontän med växter runt. Det grönskande trädet ger en känsla av inne/utemiljö. Upplev njutning och naturens känsla nära dig med avslappning i vinterträdgården med öppningsbart tak där inget finns mellan dig och himlen, bara att njuta av solen i en lugn oas. Livskvalitén är hög.

Det spatiösa sällskapsrummet, om ca 135 kvm, inrymmer flera platser för soffgrupper och matbord. Rummet går i en U-formation och ryms i halva våningsplanet. De stora fönster- och skjutdörrspartier, från golv till tak, ger rummet dess karaktär. Stort retrokök från 70-talet på hörnet av huset med fina arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Masterbedroom som är lyxigt stort, har gott om garderober, en härlig vädringsbalkong och badrum en-suite. Villan har flertalet öppningsbara Hajompartier för att komma ut till balkonger och uteplats. Fantastiskt fina fönster och dörrpartier i kvalitativ teak som dock behöver lite omsorg och kärlek.

Nedre plan erbjuder en trerumslägenhet med två sovrum, vardagsrum, kök, badrum och klädkammare. Varför inte ett generationsboende, gästrum för gästerna eller för uthyrning/egen verksamhet?

Tvättstuga med torkrum, förrådsmöjligheter och det fantastiska dubbelgaraget med WC och pannrum.

Det finns flera förskolor och skolor i närområdet. Större skola som erbjuds är Långedragsskolan från förskola och skola upp till mellanstadiet (under ombyggnad och klar hösten 2021), Påvelundsskolan från förskola och skola upp till högstadiet. Bra kommunikationer erbjuds med spårvagn från Saltholmsgatan till centrala Göteborg.

Villan har visst renoveringsbehov. Säljarna säljer huset med friskrivning.

För den nya fastighetsägaren finns möjlighet att även köpa säljarnas andel i Vässingsö bryggförening. Den ger enligt föreningens stadgar rätt att mot en årsavgift nyttja en årlig tilldelad båtplats.

 

Karta för Styrbordsgatan 18

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-langedrag-goteborgs-kommun-styrbordsgatan-18-17207980