– Ängsholmsvägen 77 –

Utgångspris: 10 950 000 kr

Ungefär 50 m till havet

Grönskande, privat sjötomt på hela 6 423 kvm på Ängsholmen vid skyddad havsvik precis innan Torö. Här finns allt man önskar och behöver av bekvämligheter för att njuta och bo under årets alla tider och leva ett härligt skärgårdsliv med en gedigen huvudbyggnad med härlig sjöutsikt, komplett gästhus, friggebod, garage och vid strandkanten ett stort båthus med bastu, sällskapsrum och omgivet av en stor brygganläggning med plats för flera båtar.

På den karaktärsfulla tomten möts av en trevlig infart, charmig platå med bostadshusen belägna och mot Saltsjön svagt sluttande gräsytor. Den plana, tillgängliga strandlinjen är inbjudande och här finns plats för familjen med vänner på besök med en total boarea för samtliga bostadshus är cirka 120 m².

Hit kommer man med bil och via motorvägen tar resan från Stockholm tar cirka 45 minuter. Avfart mot Torö från Nynäsvägen och efter Tottnäsbron är man snabbt framme vid den långsmala halvö som utgör Ängsholmen. På vägen passeras vacker skärgårdsnatur och på halvön finns en lantlig inramning. Gården med betande djur, vacker ekskog och skyddade havsvikar.

Framme på tomten leder vägen fram till en öppen yta intill bostadshusen och här sker parkering. Plats finns att parkera flera bilar.

Huvudbyggnaden, uppförd 1984 och om- och tillbyggd år 2000, ligger högt, centralt på tomten och blickar ut över vattnet. Huset är vinterbonat, yteffektivt och bjuder på öppna sällskapsytor. Ingång sker från en farstubro i väster. Hallen möter och direkt öppnar kök, matplats och sällskapsrum upp sig. Här lagar man mat med stor närvaro och stora fönster mot sjösidan bjuder på utsikt och ljusinsläpp. Köket erbjuder maskinell utrustning och intill finns ett mindre matrum med skafferi och kyl/frys. Från sällskapsrummet når man den inglasade verandan. Här sitter man på första parkett och skådar årstidernas alla skiftningar. Utgång finns till en stor altan med plats för grill och utemöbler av diverse slag.

Vidare i huset finns två sovrum varav det ena med plats för dubbelsäng. Badrum med wc, handfat och dusch.

Strax intill huvudbyggnaden finns gästhuset, på cirka 30 kvm, med en trevlig altan med söderläge. Gästhuset är komplett med sällskaps- och matrum, enklare kök och toalett med handfat och wc.

Under huset finns garage och stora förrådsutrymmen. Ytterligare ett friliggande garage finns intill gästhuset.

Strax nedför huvudbyggnaden mot vattnet finns en friggebod, på cirka 10 m², omgiven av en stor altan med inbjudande sjöutsikt. Huset inrymmer två sängar.

Vidare ner mot strandlinjen möter stora, plana gräsytor. Den tillgängliga strandlinjen inbjuder till sällskapsspel och lek. Här finns den långgrunda sandstranden, kanske för de yngre att lära sig simma. Här finns även en stor brygganläggning som omger det stora, gedigna båthuset. Båthuset är väl tilltaget och med bra djup för att förtöja flera båtar och här finns även vinsch för att kanske praktisk vinterförvara båten i båthuset.

Vidare finns i båthuset stora förrådsutrymmen, bastu och sällskapsrum eller om man vill sovrum.

Läget i södra skärgården är ypperligt och nära ligger välkända Torö med affär och sevärdheter. Tottnäs rökeri ligger även här med delikatesser. Nynäshamn når man med båt eller bil, på cirka 20 minuter och där finns krogar, affär, apotek och systembolag.

Med egna båten finns härliga öar att besöka som Nåttarö eller kanske Utö.

Fastigheten ligger utom planlagt område och ut/tillbyggnad prövas i varje enskilt fall.

Det finns mycket mer att säga om denna magnifika sjötomt, men den måste upplevas.

Välkommen på visning!

 

Karta för Ängsholmsvägen 77

https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-angsholmen-toro-nynashamns-kommun-angsholmsvagen-77-16903442