– Pukholmen 7 –

Utgångspris: 6 200 000 kr

Mindre än 50 m till havet

Med ett idylliskt läge på vackra ön Pukholmen, mellan Rindö och Skarpö, några distans från Vaxholm, ligger denna vackra sjötomt med ljuvlig eftermiddags- och kvällssol samtidigt som man

bjuds på en vacker, levande utsikt med alla kryssningsfartyg och fartyg på väg till- och från Stockholm.

Man bjuds även på en trevlig, skyddad brygganläggning med vågbrytare av sten och plats för flera båtar och diverse utemöbler och solstolar. Strax ovanför bryggan ligger huvudbyggnaden från 1997 och intill ett gästhus.

Båt- och bilplats finns på Rindö och resan dit går över skyddade vatten och tar bara några minuter. Till Rindö kommer man med bil, via bilfärja från Vaxholm eller Värmdö och resan från Stockholm till båtplatsen tar cirka en timma och med några minuters båtresa är men på ön på cirka en timma, vilket gör det perfekt att dagspendla till arbetet under sommarmånaderna och komma ut till ön när solen ligger på som bäst och utsikten är som mest levande, ljuvligt!

Framme vid tomten sker förtöjning på vardera sida om flytbryggan och här förtöjer man enkelt, oavsett väder och vind.

Bryggan lämnar inget mer att önska och intill finns en trevlig sandstrand. Här kan barnen skyddat lära sig simma eller ta sina första årtag med roddbåten. En sjöbod finns för att hänga in flytvästar och fiskeredskap. Från bryggan lever man skärgårdslivet i en genuin miljö.

Mellan stranden och husen finns gräsytor för lek och spel. Här har genom åren åtskilliga boule och badmintonturneringar.

Från bryggan leder mjuka gräsytor och anlagt trädäck upp till bostadshusen och först möter huvudbyggnaden. Huset uppfördes 1997 och disponeras med 54 välplanerade kvadrat med loft, för tv-rum och kanske sovrum, på cirka 14 kvm.

Ett trevligt, inglasat sällskapsrum möter och här njuter man av en ljuvlig vattenkontakt och utsikt från frukost- lunch- eller middagsbordet. Stora skjutdörrar leder ut till en altan med västerläge. Vidare i huset öppnar ett stort rum upp sig med matbord, soffgrupp och kök i öppen planlösning med härlig rymd och öppet upp till nock. Här umgås man och lagar mat med trevlig närvaro och en kamin finns som ger värme och atmosfär under den kalla årstiden. Köket är funktionellt och erbjuder det man behöver.

Vidare i huset finns två sovrum med plats för två sängar i vardera rum. Mellan rummen ligger badrummet med dusch, wc, handfat, tvättmaskin och handdukstork.

Upphöjt, intill huset, ligger gästhuset, från cirka 1940 och blickar ut över vattnet. Huset omges av en trevlig altan och flera uteplatser finns för att följa solen och skyddat om vinden ligger på. Huset disponeras med sällskapsrum med vedspis, ett större sovrum med dubbelsäng och två mindre sovrum med enkelsäng i vardera rum. Tvättrum med handfat och dusch.

Husen, bryggan, tomten och läget lämnar inget mer att önska och här bjuds på möjligheten att få mycket skärgårdskänsla och med stor närhet till fastlandet. Rakt över sundet ligger Skarpö och här finns trevliga områden för en löptur eller längre promenad. En fotbollsplan finns på Skarpö, i blickfånget på roddavstånd.

På baksidan av ön, innanför ”ryssgravarna” är det ypperligt för vattensporter som skoter, vattenskidor m.m. då vattnet ofta är stilla.

Handlar gör man i Vaxholm eller påvägen ut på något av alla de köpcentrum som passeras.

Vill man ta båten är man snabbt ute vid trevliga öar som Grinda, Gällnö eller kanske hela vägen till Möja eller Sandhamn.

Det finns mycket mer att säga om denna skärgårdsdröm, men den måste upplevas.

Varmt välkommen på visning!

 

Karta för Pukholmen 7

https://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-mellan-skarpo-och-rindo-pukholmen-vaxholms-kommun-pukholmen-7-16903537